Знайди свого майстра краси

Вертебрологія та її можливості в Україні

Вертебрологія — це галузь медицини, яка займається вивченням хребта, його лікуванням та профілактикою захворювань. Проте, незважаючи на вузьку цілеспрямованість напряму, до нього належать багато професій лікарів. Це можуть бути нейрохірурги, які займаються проблемами хребта, ортопеди-травматологи, фізіотерапевти, мануальні терапевти, кінезіотерапевти тощо.

В Україні цей напрям медицини поки ще розвивається, але вже представлений декількома комплексними центрами та клініками. Так, наприклад, в Києві й інших обласних центрах працює Інститут вертебрології та реабілітації. Детальніше про центр лікування хребта можна дізнатися на офіційній сторінці IVR — https://ivr.ua/.

Основа вертебрології — консервативні методи лікування

Вертебрологія охоплює як консервативні, так і хірургічні методи лікування хвороб спини. Проте у сучасної медицини достатньо можливостей розв’язати низку проблем навіть без медикаментів та хірургічного втручання. Серед найефективніших методів виділяють: 

  • кінезіотерапію;

  • фізіотерапевтичні процедури;

  • мануальну терапію;

  • заняття на лікувальних тренажерах — для відновлення та посилення м’язів. 

При цьому вертебрологія дозволяє їх поєднувати та комбінувати залежно від стадії хвороби та процесу одужання. 

Такими методами ефективно лікують найпоширеніші хвороби хребта: остеохондрози, артрози, міжхребцеві грижі, протрузії та інші. Для кожного пацієнта терапія призначається індивідуально. Можливості сучасних консервативних методів вертебрології широкі: добре оснащені тренажерні зали, комп’ютеризовані засоби діагностики, фізіотерапевтичні та масажні кабінети, висококваліфіковані спеціалісти. 

Можливості вертебрології в клініках IVR

Вже 17 років спеціалісти Інституту вертебрології та реабілітації здійснюють лікування спини в Києві. Філії IVR також є у Львові, Івано-Франківську, де приймають пацієнтів з усієї України. Майже для 90% пацієнтів назначаються консервативні методи. Ретельна діагностика та комплексний підхід допомагають знімати больові відчуття вже після кількох сеансів лікування.

Наприклад, метод короткого важеля — один з найефективніших, безболісних та дієвих видів мануальної терапії. Вже після першого сеансу пацієнти відчувають зменшення болю та неприємних відчуттів. 

Фізіотерапія спрямована на позбавлення периферійних симптомів. За її допомогою здійснюється реабілітація оточуючих тканин. 

Курс занять у медичному центрі на лікувальних тренажерах David дозволяє скоригувати та посилити м’язовий корсет, відновити пошкоджені міжхребцеві диски. Відгуки про результати та особливості кожного з цих методів також можна прочитати на сайті IVR.


Оцініть статтю:
(Голосів: 3. Рейтинг: 4,3 з 5)
108350

Последние публикации

0 коментарів