Знайди свого майстра краси

Татуювання квітів у японському стилі

Зміст відкрити

У культурі японського татуювання рослинна та квіткова тема має особливе значення. Жителі Країни Вранішнього Сонця знаходять у кольорах сенс, який підтверджує циклічність життя, адже людина, як і квіти, спочатку народжується, а потім вмирає. Яке посилання несе кожна квітка, дізнаєтеся з нашої статті.

Значення японських татуювань квітів

Японські татуювання квітів мають високу популярність. Всі квіткові татуювання в традиційному японському стилі виглядають дуже ефектно. Дуже часто вони займають більшу частину тіла, наприклад, усю спину або обидва плеча.

Це ефектні зразки натільного розпису, де кожен елемент має певне значення. У Японії по татуюванню з квітами можна визначити життєве кредо людини, її приналежність до релігії і навіть судити про багатство внутрішнього духовного світу.

Давні люди вважали, що саме квіти мають магічну силу та здатні впливати на життя людей, а вибір зображення зумовлює долю людини. Тому, перш ніж вибрати ескіз і стиль натільного малюнка, потрібно зрозуміти, що він символізуватиме.

I. Дизайн татуювання квітів в японському стилі:

1. Татуювання лотоса в японському стилі

Тату з лотосом символізує високу духовність та прагнення до саморозвитку. Набиваючи цю квітку, носій татуювання демонструє життєрадісність та вміння бачити прекрасне у всьому.

Татуювання лотоса в японському стилі

Source: @nicoleellisse

2. Татуювання японської хризантеми

До хризантеми японські імператори ставилися особливо, порівнюючи ніжні пелюстки з променями сонця. Тату з цією квіткою символізує добробут, достаток, радість.

Татуювання японської хризантеми

Source: @okamejasmin

3. Татуювання квітучої сакури

Квітку сакури наносять на тіло ті, хто цінують кожну мить життя. Цвітіння японської вишні триває лише кілька годин, але за цей короткий час вона дарує радість людям, виконуючи своє головне призначення.

Татуювання квітучої сакури

Source: @insidertattoo

4. Татуювання півонії в японському стилі

Півонія – яскравий, яскравий символ сили, сміливості та войовничості. Якщо ескіз наноситься на жіноче тіло, він символізує мудрість та жіночність.

Татуювання півонії в японському стилі

Source: @harmony__tattoo

5. Татуювання троянди в японському стилі

Тату троянди символізує красу, розкіш, добробут, достаток носія. Значення може змінюватися, якщо з'являються елементи: меч, інші квіти, короп Кої.

Татуювання троянди в японському стилі

Source: @missorangetattoo

II. Татуювання рукав квітів у японському стилі

Татуювання рукав характерне для японської натільної гравюри. Ескіз наноситься від плеча до самої кисті. При цьому шкіра заливається барвником без залишення порожнин з чітким промальовуванням контурів.

Такі татуювання з різними кольорами є високо символічними. Вони виконуються в техніці «теборі», доповнюються іншими традиційними для японських тату елементами – птахами, коропом кої, національними орнаментами. Для рукава найчастіше вибираються яскраве, контрастне чорнило, з ефектними, яскравими барвниками.

Татуювання рукав квітів у японському стилі

Source: @missorangetattoo

рукав квітів у японському стилі

Source: @missorangetattoo

Тату рукав квітів у японському стилі

Source: @mistika.tattoo.msk

III. Татуювання лотоса в японському стилі

Для розташування малюнка квітки лотоса і дівчата, і хлопці часто вибирають спину чи груди. Вибираючи таке татуювання, її носій демонструє цілеспрямованість та порятунок від ілюзій.

Татуювання лотоса на спині можуть бути виконані в реалістичній техніці, нагадуючи фото квітки, або в техніці акварель, яка стає все більш популярною. У кольорових малюнках найчастіше завжди використовується чорний елемент, адже лотос – це символ урочистості світла над пітьмою. Квітка, розташована на грудях у зоні серця, символізує безсмертя.

тату лотоса в японському стилі на грудях

Source: @martyremo

тату лотоса в японському стилі на спині

Source: @george_sal_tattoo

тату лотоса в японському стилі на плечі

Source: @martyremo

Чорно-білі тату лотоса в японському стилі

Японські тату в техніці «Блек-ворк» користуються не меншою популярністю, ніж кольорові та виконані в техніці «акварель». Їм характерна чіткість ліній, якісне промальовування всіх деталей та ретуш.

Чорно-білі тату з лотосом можуть супроводжуватися написами та ієрогліфами, сенс яких посилює значення самої квітки – перемога над хаосом і душевна рівновага в будь-якій ситуації. Можна вибрати великий малюнок із додатковими елементами або маленький лотос, який сховається від сторонніх очей на шиї під волоссям дівчини або на плечі під футболкою хлопця.

Чорно-білі тату лотоса в японському стилі

Source: @alexandrianortiz

Чорно-білі тату лотоса на нозі

Source: @dean_genge_tattoos

Тату рукав лотоса в японському стилі

Татуюванню рукав з лотосом частіше віддають перевагу чоловіки. Це справжні витвори мистецтва, які мають у своїй композиції певний сенс. Якщо ви хочете привернути увагу до свого духовного світу, заявити про чистоту помислів і пристрасну любов, вибирайте лотоси яскравих кольорів. Рукав із лотосом на тілі чоловіка – ознака його відповідальності, сміливості та мудрості. Вважається, що чим масштабніший малюнок, тим більше розкривається чоловіча сила та енергія.

рукав лотоса в японському стилі

Source: @anto_ghostkoi

Тату рукав лотоса в японському стилі

Source: @godline.tattoo

Татуювання рукав лотоса в японському стилі

Source: @michele_vodola_tattooer

IV. Тату японської хризантеми

У Японії хризантему вважають квіткою сонця або «золотою квіткою». Класичне місце для нанесення такого малюнку – спина. Вибір місця визначають великі можливості для майстра, можна залити хризантему на півспини, тим самим точно зобразити всі деталі і додаткові елементи величної квітки. Часто хризантема прикрашає плечі носія татуювання. Ефектно виглядають як кольорові реалістичні квіти, так і виконані в техніці блек-ворк, демонструючи рішучість і цілеспрямованість власника.

Тату японської хризантеми на грудях

Source: @alte_hackerei_tattoo

Тату японської хризантеми на плечах

Source: @ingridvetter.tattoos

Тату японської хризантеми на спині

Source: @marbosanchez

Чорно-білі тату японської хризантеми

Монохромні татуювання з хризантемою ніколи не вийдуть із моди. Завдяки чіткості промальованих контурів вони виглядають ефектно і акуратно.

Якщо ви вирішили нанести величну квітку на тіло в техніці блек-ворк, вибирайте великі ескізи з елементами різної щільності ретуші. Такі малюнки підходять і дівчатам, і хлопцям. Вони притягують удачу та везіння, символізують сміливість та рішучість. Останній тренд - хризантема, розташована на плечі і спускається вниз по передпліччю.

Чорно-білі тату японської хризантеми

Source: @tairatattoos

Чорно-білі тату японської хризантеми на плечі

Source: @inscriptatattoo

V. Тату квітучої сакури

До квітучої сакури в Японії особливе ставлення, тому ця чудова квітка ніколи не вийде з моди і знову, і знову наноситиметься на тіло в різних техніках. Найбільш ефектно виглядає квітуче дерево, що «зростає» по хребту і простягає свої гілки до плечей. Іноді сакура стає головним елементом в ескізі цілої натільної картини, а спина – ідеальне місце для нанесення такого малюнка. Маленький малюнок – традиційний варіант для дівчат, які пізнали почуття кохання, що зароджується.

Тату квітучої сакури на спині

Source: @jennydella

велике тату квітучої сакури

Source: @asianinkandart

маленьке тату квітучої сакури

Source: @taktaktattoos

Чорно-білі тату квітучі сакури

Монохромні татуювання квітучої сакури у японському стилі виглядають акуратно та стильно. Найчастіше це невеликі малюнки на зап'ясті передпліччі чи грудях. Вони однаково гармонійно виглядають як на тілі дівчат, так і хлопців.

Чорно-біле татуювання стримане у своєму виконанні, але від цього не втрачає головного сенсу. Його значення – швидкоплинність життєвого циклу. Наносячи такий малюнок, власник татуювання начебто підкреслює – він цілеспрямована людина і встигне виконати свою місію. Тату може бути символом нового починання, проекту, крутого повороту життя.

Чорно-білі тату квітучі сакури

Source: @emnoire.ink

Чорно-білі тату квітучі сакури на руці

Source: @j.b_tattoo

Рукав тату квітучої сакури

Рукав – традиційне втілення найбільш вражаючих японських тату-майстрів. Заливка виконується від плеча до зап'ястя, відрізняється щільністю та насиченістю кольору.

Дивлячись на японські тату сакури на руці, здається, що японська вишня ожила під голками майстра. Динаміка, натяк на продовження – те, що вирізняє такі татуювання. Вони настільки живі, що завжди можуть бути продовжені, сакура перейде на груди чи спину. Таке тату підкреслює концепцію ханами – звичаєм милуватися квітучою сакурою та насолоджуватися непостійною красою.

Рукава тату квітучої сакури

Source: @santiago_lombardi_tattoo

Рукав квітучої сакури

Source: @marusaki_tattoo

Мініатюрні тату сакури

Незважаючи на те, що традиційні квіткові кешубори - це об'ємні татуювання, що займають всю руку, спину або навіть тату-костюм на все тіло, мініатюрні натільні малюнки користуються не меншою популярністю.

Навіть на маленькому татуюванні квітучої сакури, розташованої на зап'ясті, відчувається подих вітерця, саме він – винуватець непостійності краси квітки, пелюстки якої опадають під впливом вітру.

Мініатюрні тату сакури

Source: @studiomuscat

Татуювання сакури на плечах

Не менш популярні іредзумі – малюнок сакури у традиційному стилі з елементами, що нагадують луску дракона. Такі тату прийнято розташовувати на великому просторі – плечах, передпліччі, спині. Сакура на плечі спереду в японському стилі традиційно виражає швидкоплинність життя, блискавичність кожної її події та неможливість повернути все назад. Татуювання квітки в японському стилі ззаду дозволяє власнику відчувати сакральний зміст малюнка без явної демонстрації оточуючим.

Татуювання сакури на плечах

Source: @taktaktattoos

Татуювання сакури на плечах

Source: @pix_japanese_tattoo

VI. Татуювання півонії в японському стилі

Півонія в японській культурі натільного розпису традиційно вважається чоловічим символом сміливості та доблесті. Самураї прикрашали цією квіткою не тільки тіло, а й одяг.

Сьогодні тату півонія наноситься в різних стилях, але японська залишається на піку популярності. Зазвичай це велика квітка з доповненням у вигляді інших елементів - написання фраз або слів, коропом коі, чітким промальовуванням контурів. Півонія може бути виконана в техніці «блек-ворк» або «акварель» з підтіканнями, які підсилюють динаміку. Такі малюнки обирають жінки, які бажають наголосити на своїй сексуальності.

Татуювання півонії в японському стилі

Source: @cafu_nbs

чорне татуювання півонії в японському стилі

Source: @emanuelesircanatattoo

Татуювання півонії в японському стилі на грудях

Source: @bearded_13_

Тату чорної півонії в японському стилі

Монохромні татуювання квітки півонії в японському стилі – це можливість заявити про свою рішучість і сміливість, а також талісман, який привабить удачу та благополуччя. Чорна півонія несе особливий сенс. На тілі чоловіка вона може означати, що на рахунку власника тату вже далеко не одна перемога, і він будь-якої хвилини готовий постояти за себе, свою родину та близьких. Жінки набивають чорну півонію, коли хочуть продемонструвати гармонію краси свого тіла та чуттєвість. Значення тату можуть підсилювати дракони, леви, короп Кої.

Тату чорної півонії в японському стилі

Source: @nicoleellisse

Тату чорної півонії в японському стилі

Source: @emanuelesircanatattoo

Рукав тату півонії в японському стилі

Півонія нерідко виконується у вигляді рукава в техніці іредзумі. Це ідеальна картинка для такої розкішної квітки, що символізує хоробрість та відчай.

Від плеча до зап'ястя майстер наносить контур квітки, заливає його яскравими, фарбами, що контрастують, і наносить тіні, які створять об'ємність і динаміку – традиційні складові татуювання в японському стилі. Найчастіше рукав «залитий» чорними та яскраво-червоними відтінками, які вважаються ознаками войовничості та атрибутом переможця.

Рукав тату півонія в японському стилі

Source: @lapv_tattoo2

Рукав півонія в японському стилі

Source: @scene360

Тату півонії на півруки в японському стилі

Татуювання півонія в японському стилі на півруки може наноситися на одне або відразу на обидва плеча. Як правило, це малюнки іредзумі – об'ємні зображення півонії з претензією на динаміку, під час руху пелюстки рухатимуться, як під подихом вітру. Таке тату підійде сміливому, азартному, готовому на все заради перемоги хлопцеві. Для нанесення майстер використовує дуже яскраві, контрастні фарби, які наносить у техніці «цукі-харі» – ретельно опрацьовуючи контури, відтінюючи одні пелюстки на тлі інших.

Тату півонії на півруки в японському стилі

Source: @farbrorerik

Тату півонії з рибкою кої

Півонія в японському стилі, зображена на тілі разом із традиційною для японської тату-культури рибкою кої – татуювання, яке несе в собі особливе значення. Її носій – справжній воїн та переможець. Він наполегливий і завжди йде до перемоги, незважаючи ні на що. Таке татуювання має бути обов'язково об'ємним і динамічним, тому для нього вибирають особливі місця – спина, груди, верхня частина стегна. Часто такий мотив використовується для нанесення татуювання рукава.

Тату півонії з рибкою кої

Source: @saintsandsinners928

Тату півонії з рибкою кої на нозі

Source: @dan_oriental

Тату рукав з чорною півонією

Чорна півонія в техніці блек-ворк наноситься на руку, повністю займаючи весь простір від плеча до зап'ястя. Відсутність яскравих фарб не позбавляє натільний малюнок основного сенсу - його носій прагне перемоги і завжди досягає поставленої мети. Залежно від поставленого завдання тату-майстру, чорна півонія може зображуватися з рослинними елементами, листям, пагонами. А за допомогою чіткого промальовування контурів і створення тіней навіть на чорно-білому татуюванні створюються об'єм і динаміка, властиві японському стилю.

Тату рукав з чорною півонією

Source: @rasiktattoo

Тату рукав з чорною півонією на руці

Source: @vinktattoofinland

VII. Тату японської троянди

Тату троянди в японському стилі особливе. На відміну від інших стилів, японська квітка не має шипів і не несе у собі посил нещасного кохання. Японська троянда завжди без шпильок, тому що вона – символ духовності, шляхетності, процвітання та молодості. Наносячи таке татуювання на груди, власник хоче продемонструвати своє прагнення до пізнання духовних практик, а також підкреслює прагнення до вічної молодості та краси. Японська троянда на спині символізує процвітання. Для нанесення тату використовуються різні техніки - орієнтал, іредзумі, блек-ворк, акварель.

Тату японської троянди

Source: @hop_tattoo_kt

Тату японської троянди на плечах

Source: @annabelleluyken_tattoo

Тату японської троянди на грудях

Source: @hop_tattoo_kt

Тату чорної японської троянди

Чорна троянда в японському стилі наноситься на різні ділянки тіла. Це може бути велика троянда на плечі, грудях чи спині. Нерідко для розміщення малюнка використовується поверхня кисті, щиколотка або низ живота. Виконання в техніці блек-ворк підкреслює та посилює значення татуювання. Цей малюнок наносять ті, хто колись втратив кохану чи дорогу людину і хочуть увічнити пам'ять про неї. Монохромна троянда виглядає стильно та жалобно.

Тату чорної японської троянди

Source: @anchorandarrows13

Тату рукав японської троянди

Рукав із зображенням троянди в японському стилі – ефектне, високохудожнє татуювання. Як правило, воно виконується в техніці орієнтал або невідрадний, нерідко використовується традиційна японська техніка іредзумі. Простір від плеча до зап'ястя ідеально підходить для створення не простого татуювання, а цілої композиції, в якій квітка кохання поєднується з іншими символами – птахами, іменами дорогих людей, улюбленими ініціалами.

Тату рукав японської троянди

Source: @skin.craft

яскраве тату рукав японської троянди

Source: @saintsandsinners928

VIII. Татуювання квітів на шиї в японському стилі

Квіти в японському стилі наносяться на шию досить часто. Це може бути невелике зображення або масштабний малюнок троянди, півонії або сакури, що спускається по шиї на плече та частину спини. Вважається, що чим ближче татуювання в японському стилі знаходиться до голови, тим більше сильний, сакральний зміст вона несе. На шиї ефектно виглядають монохромні татуювання кольорів. Але, якщо хочеться заявити про своє прагнення до мети або швидкоплинності життя, то краще завдати тату півонії або сакури в стилі іредзумі або в техніці орієнтал.

Татуювання квітів на шиї в японському стилі

Source: @godline.tattoo

Тату квітів на шиї в японському стилі

Source: @defliketonestattoo

Татуювання квітів на шиї

Source: @razone_tattoo

IX. Татуювання квітів на ногах у японському стилі

Квіти в японському стилі, нанесені на ногу, не лише несуть у собі певне значення, а й стають талісманом для свого власника. Вважається, що татуювання на нозі притягує здоров'я та успіх, а носій японської квітки довгий час перебуватиме у чудовій фізичній формі. Хоробрі, сильні та витривалі зможуть посилити свої якості, якщо нанесуть під коліно велику півонію в техніці орієнтал. Не менш ефектно виглядає монохромне зображення півонії на нозі, а японський стиль робить її об'ємною. Ну і справжнім талісманом в японському стилі стане заливання композиції з півонії від коліна до щиколотки в техніці іредзумі.

Татуювання квітів на ногах у японському стилі

Source: @rasenk

Тату квітів на ногах у японському стилі

Source: @paulocesar_tattoo

Татуювання квітів на ногах у японському стилі

Source: @cdtattoos113

X. Маленькі татуювання квітів у японському стилі              

Маленькі татуювання з квітами в японському стилі вибирають як дівчата, так і хлопці. Це символічні малюнки, які, завдяки особливій техніці, виглядають об'ємними та динамічними. Маленька квітка сакури, нанесена на жіноче плече, може говорити про швидкоплинність любовних стосунків та розчарування. А півонія в японському стилі на зап'ясті хлопця підкреслить його азартність, відчай і сміливість.

Маленькі татуювання квітів у японському стилі    

Source: @custominkstudio

Маленькі татуювання квітів

Source: @cleaver_tattoo_artist

Татуювання у японському стилі – це особливий вид мистецтва, якому справжні майстри навчаються десятиліттями. Багато хто спеціально виїжджає жити в Японію, щоб перейнятися атмосферою тату і навчитися наносити на тіло квіти іредзумі – такі яскраві, об'ємні, динамічні з чітко промальованими контурами. Японські татуювання рідко наносяться за один день через складність і розмір ескізу, тому потрібно підготуватися і набратися терпіння, щоб стати володарем унікального натільного малюнка.


Оцініть статтю:
(Голосів: 1. Рейтинг: 5 з 5)
20677

Последние публикации

0 коментарів