Знайди свого майстра краси

Збільшення грудей (мамопластика): все, що потрібно знати пацієнту

Дата оновлення: 05-10-2023

У сучасному світі ми все частіше почали приймати раніше обрані, недоступні послуги як звичайні та загальнодоступні. Однією з таких послуг стала маммопластика (пластика грудей) у безлічі різних варіацій та корекцій. Розібратися у всіх тонкощах цих процедур, їх різноманітті та необхідності виконання допоможе доктор медичних наук, професор Андрій Харьков.

Андрій Харків

Уперта статистика свідчить, що більшість жінок не задоволені тими параметрами грудей, які їм дісталися біологічним шляхом. На формування такої думки впливає багато психологічних та соціальних параметрів, адаптованих громадською думкою. Частина людей поділяє погляди лідерів думок, частина підвладна впливу ЗМІ (соціальні мережі, ТБ, радіо...), інші. сприймають зміни свого тіла як формування нового образу, нового Я.

Збільшення грудей за допомогою імплантів - найчастіша хірургічна процедура  у сегменті пластики грудей в Україні та світі, загалом. Своєрідна мода на форму та інші характеристики імплантів постійно змінюється, частково цю моду формують самі виробники для подорожчання вартості імплантів, виходячи з унікальності зразків, новизни розробок за формою та текстурою.

Короткі відповіді на часті питання про збільшення грудей

 

Аугментаційна мамопластика – це складна операція?

  • У пластичній хірургії дана операція вважається легкою. Операція суха (безкровна).

Яка тривалість операції зі збільшення грудей?

  • Тривалість операції з встановлення імплантів - близько 40-60 хвилин, але якщо необхідні додаткові процедури, наприклад, корекція сосків або усунути асиметрію грудей, то така операція може тривати до 4 годин.

Операція проводиться під місцевим чи загальним наркозом?

  • Операція проводиться під загальним наркозом, при цьому Ви нічого не бачитимете і відчуватимете.

Які існують види та форми імплантів?

  • В основному, на ринку представлені круглі та краплеподібні (імпланти анатомічної форми). Поверхня грудних імплантів буває гладкою і текстурованою. При цьому наповнювач може бути як силікон (заповнений когізивним гелем), так і фізіологічний сольовий розчин.

Які є техніки збільшення грудей імплантами?

  • Існує три методи впровадження імпланту (пахвовий, підгрудний або за контурами сосково-ареолярного комплексу)

Як і який вибрати метод встановлення імплантів?

  • Метод встановлення імплантів визначає Ваш хірург, він залежить від фізіології, наявності птозу, необхідності дод. корекцій (ареоли/сосків) та інших факторів.

Які терміни реабілітації після маммопластики?

  • Період реабілітації після аугментаційної маммопластики становить 20-30 днів і також залежить від техніки та методик проведення операції, досвіду хірурга.

Незалежно від способу постановки імплатнів, Ви повинні будете деякий час носити спеціальну білизну для компресії тканин та коректної фіксації імпланту.  Також, я рекомендую утриматися від сну на спині, походів у сауни та фізичних навантажень протягом першого місяця реабілітації.

Важливо розуміти, що вибір імпланту лежить у площині індивідуальної анатомії пацієнта, а не популярності певної моделі. Якщо пацієнтка має низький профіль молочної залози і  є ознаки птозу, то краплеподібна форма тільки ускладнить вигляд грудей, не давши їй красивого профілю та об'єму. У такій ситуації круглий імплант бере на себе подвійну функцію: формування наповнених грудей з правильними параметрами висоти та об'єму + усуває раніше виражену птозність (опущення).

Збільшення грудей імплантами. Оперував пластичний хірург Андрій Харків

Збільшення грудей імплантами. Оперував пластичний хірург Андрій Харків

Який вид підтяжки грудей підійде саме мені?

Підтяжка грудей найчастіше проводитися в комбінації зі збільшенням об'єму залози. Так як втрата еластичності м'язів внаслідок післяпологового періоду, схуднення або вікових змін спричиняє зміщення залози вниз, втрату об'єму, погіршення якості шкіри. При цьому немає альтернативних методів підтяжки грудей при вираженому птозі.

У випадках незначної втрати еластичності м'язів та погіршення якості шкіри (в'ялість, втрата тургору, розтяжки) ми застосовуємо малоінвазивну підтяжку грудей за допомогою апарату BODYTITE Inmode. До апарату приєднані радіочастотні насадки з двостороннім доступом (електрод зовнішній та внутрішній), що дозволяє на доступі до 6-7 мм опрацьовувати одночасно верхній шар шкіри та внутрішній шар жирової клітковини. Термальне скорочення фіброзних тканин та дермального колагену призводить до миттєвої підтяжки одразу після процедури. Дія від процедури триває протягом наступних 6 місяців, при цьому шкіра ще скорочується на 20-30%.

Птоз вище першого ступеня оперується лише хірургічно - якірною методикою підтяжки або періареолярною. Однозначно сказати, який вид підтяжки грудей підійде можна лише на очній консультації, розуміючи побажання пацієнта за результатом, враховуючи анатомічні особливості будови молочної залози. Але, як правило, періареолярна підтяжка показана для невеликих грудей, де аугментація (збільшення) досягається імплантом до 350 мл.

 

 
Випадки сильного птозу, великих молочних залоз, асиметрії, вроджених або набутих дефектів – використовується метод якірної підтяжки грудей.
 

Чи будуть рубці після пластики грудей?

Часто пацієнток турбує питання рубців, які можуть залишатися після операції. Завжди це питання індивідуальне, адже у кожного організму свої можливості до регенерації клітин, відновлення та загоєння. Сучасні технології склеювання зовнішніх швів, авторські методи накладання швів, косметологічні методики камуфлювання рубців дозволяють максимально зробити їх непомітними.

У своїй медичній практиці я (Андрій Харьков) використовую ліпофілінг тільки для контурингу або виправлення вроджених деформацій порожнини молочної залози, її розміщення, локального заповнення недостатнього об'єму. До великих обсягів корекції грудей жиром ставлюся досить скептично, адже жирова клітковина може мігрувати в порожнини, давати не рівний контур (бугристість), іноді некроз тканин при сильному стисканні. Іншими словами, цей метод не дає можливості спрогнозувати бажаний результат для пацієнта і несе супутні ускладнення.

Пацієнтки мають оцінювати результат у розрізі 8-12 міс. після операції. До цього періоду повністю проходять як зовнішні, так і внутрішні набряки, чітко фіксується імплант у порожнині, груди формує правильні форми, досягається симетрія, рубці стоншуються та стають природного кольору. Тільки в цей момент можна доводити естетику до ідеалу: робити СО2 шліфування рубців, опрацьовувати насадками Morpheus для вирівнювання текстури, камуфлювати татуажем.

 

 

Питання безпеки будь-якої хірургічної процедури завжди є одним з основних при прийнятті рішення.

Наша клініка в м. Київ - Perfecto Room, одна з небагатьох, хто страхує всіх своїх пацієнтів від можливих ускладнень, піклуючись про здоров'я та гарантії досягнення результату.

Який результат очікувати після пластики грудей?

Передусім потрібно розуміти, що кожен результат індивідуальний. В першу чергу, Ваші нові груди повинні Вам подобається.

Прекрасною можливістю прогнозування результату операції є 3D моделювання, це векторне сканування параметрів тіла (у тому числі і грудної клітки) для оптимального підбору гармонійної форми грудей (імплантів) з огляду на індивідуальні біометричні параметри.

Таке 3D сканування та моделювання майбутніх грудей з Вашим хірургом, дозволить Вам точніше зрозуміти, яким буде результат, чого можна досягти і якого розміру/форми вибрати імпланти.
 

 

Важливе у корекції форми грудей досягти внутрішньої гармонії з тими змінами зовнішності, що ви плануєте. Нести відповідальність за результат на рівні з лікарем, виконуючи всі рекомендації та розпорядження. Адже лише спільні зусилля гарантують бажаний результат, який радуватиме Вас щодня!


Оцініть статтю:
(Голосів: 12. Рейтинг: 4,8 з 5)
12512

Последние публикации

2 коментарів
Света
Отличный доктор!!
17.06.2020 в 09:50:06 Відповісти
Сергей
Делал у Андрея Харькова ринопластику - очень доволен результатом.
17.06.2020 в 09:49:50 Відповісти