Знайди свого майстра краси

Карта татуювань — підбираємо найкращі місця для тату

Татуювання - найбільш неординарний і довговічний аксесуар з тих, які тільки можуть бути у людини. А тому при виборі відповідного місця і ескізу для тату потрібно гарненько подумати: ви справді будете любити це вічно?


Тату-майстер Неля Nordika

Як підібрати ескіз для татуювання

Перекриття (видалення) невдалого татуювання може завдати набагато більше болю, ніж введення фарби в шкіру. Та й навіщо витрачати гроші двічі?

Взяти ідеї для натхнення можна в соціальних мережах Instagram і Pinterest, в галереї фото тату у нас на Barb.ua або безпосередньо в профілі майстрів тату. При виборі враховуйте не лише естетичну складову, але і значення тату. Особливо, якщо це татуювання-обереги.

Якщо вам дійсно сподобався якийсь мотив, не поспішайте. Роздрукуйте зображення і розмістіть його в полі зору: в офісі поруч з комп'ютером, вдома на кухні, поруч з дзеркалом у ванній, можна поставити в якості заставки на телефон. Нехай воно залишається перед очима, і якщо все добре - можна приступати до пошуку майстра. Визначаючись з місцем для тату, спробуйте тимчасовий малюнок хною. Він тримається кілька тижнів, але це допоможе звикнути до нового образу.

 

Тату-майстер Євген Грюнвальд

Загальні поради щодо вибору місця для тату

Відразу обмовимося: не робіть маленькі татуювання складного дизайну. За задумом автора ідея може здаватися дуже хорошою, але по факту такий малюнок буде виглядати не більше ніж брудна плямка. Обравши ескіз, потрібно визначитися, скільки яку площу під тату ви готові віддати. Так, враховуйте, що велике зображення не поміститься на шиї або зап'ястку, а витончене маленьке - загубиться на спині або стегні. Сюжети зазвичай розміщують на великих ділянках шкіри: животі, спині, стегні, руці.

Кращі місця для тату у чоловіків і жінок

Набиваючи зображення на тій чи іншій ділянці тіла, потрібно розуміти, яким змінам воно піддасться згодом. Чоловічі і жіночі татуювання можуть деформуватися по-різному (а можуть і зовсім не змінитися). Розглянемо докладніше.

Вдалі місця для чоловічих тату:

  • кисть та зап'ястя;
  • плечі і біцепси;
  • передпліччя;
  • спина;
  • стегно;
  • гомілка;
  • шия;
  • живіт (тільки якщо готові стежити за вагою і шкірою);
  • груди.
Topor Tattoo
 
 

Liya Palmer

Вдалі місця для жіночих татуювань:

  • плечі, біцепс, передпліччя;
  • спина;
  • верхня частина стегна;
  • зап'ясті;
  • ключиця;
  • лопатки;
  • за вухом (цікаве місце для тату, з невеликою кількістю нервових закінчень);
  • пальці (з мінусів - такий малюнок недовговічний, постійно потрібно корегувати);
  • груди (допускаються невеликі малюнки над або під грудьми).
22 studio
 
 

Влад Егорушин

Карта болю татуювань

Ті, хто вже зробили не одне татуювання, можуть підтвердити, що біль при нанесенні безпосередньо залежить від місця введення фарби. Ну і зрозуміло, від площі малюнка. А ще у кожного індивідуальний больовий поріг, який непогано б знати перед відвідуванням тату-салону.

Питання анестезії краще обговорити зі своїм майстром, однозначної думки на цей рахунок немає. Зазвичай рекомендують стандартні знеболювальні засоби локальної дії або спеціальні для татуювань, що працюють за тим самим принципом. Вони представлені у вигляді кремів і мазей, які наносяться зовнішньо і забезпечують знеболювальну дію на 3-4 години. При цьому думка майстрів розділяється на «за» і «проти»: одні вважають, що з кремом тату довше заживає і «вибиває» фарбу, інші впевнені, що після знеболення процес пройде швидше і комфортніше. Анестетик попередньо потрібно перевірити на предмет алергену.

На перший раз точно слід уникати свідомо болючих місць для тату. Інакше на півдорозі ви можете усвідомити, що більше не в змозі терпіти ці муки, захочете все кинути і залишитеся з недобитим «партаком» (невдалим татуюванням).

 

Карта болю татуювань

Отже, де знаходяться найболючіші місця для тату? Якщо ви маєте намір нанести малюнок в цих областях, вам знадобиться багато мужності:

  • зовнішня частина стопи від щиколотки до пальців (дуже тонка шкіра, багато вен);
  • скроня і лице в цілому (сльози забезпечені);
  • голова;
  • живіт;
  • пах;
  • лікті;
  • нижня частина ребер (людям з великими татуюваннями в цій області напевно було ДУЖЕ боляче);
  • лопатки;
  • внутрішня частина стегна;
  • ореоли сосків;
  • коліно;
  • кисті рук, долоні і пальці (тонка шкіра і близьке розташування кісток не залишать вас нудьгувати під час сеанса);
  • верхня частина грудей;
  • шия.
Black Mold
 
 

Михаил Копейкин

На що схожа біль від татуювання

Відчуття при введенні фарби в шкіру багато хто порівнює з подряпинами (наприклад, кішки) або укусами бджоли. При цьому люди з татуюваннями погоджуються, що пік гострих відчуттів випадає на опрацювання контуру малюнка, в той час як при зафарбовуванні вплив голки вже не відчувається так сильно. Робота на ділянках з невеликим жировим прошарком і близькістю до кістки може супроводжуватися свербінням. По завершенню на шкірі залишається стійке відчуття печії: це нормально, адже ви тільки що отримали безліч мікротравм.

Як легше перенести тату-сеанс

З болем розібралися, лишається ще декілька важливих нюансів перед покриттям шкіри чорнилами. Приділіть їм належну увагу:

  1. Не вживайте алкоголю напередодні (спиртне розріджує кров, що підсилює кровотечу підчас роботи).
  2. Обов'язково простежте, щоб майстер користувався стерильними інструментами.
  3. Відведіть на сон достатньо часу, щоб забезпечити собі хороший кровообіг.
  4. Не зловживайте кавою та іншими енергетиками, це викликає зневоднення шкіри.
  5. У разі прийому будь-яких ліків обов'язково розкажіть про це майстру.
  6. Не рекомендується палити перед сеансом (це зіб'є нормальну реакцію нервових закінчень).
  7. У період менструації у жінок збільшується чутливість, татуювання краще трохи відкласти.

Особливості виконання тату на різних частинах тіла

Чого варто очікувати при нанесенні малюнка на певну ділянку тіла? Давайте розберемося.

Область колін і гомілки

Згідно больовий мапі тату, коліна - не те місце, яке варто «забивати». Мало того, що в процесі введення чорнила ви будете відчувати сильний біль, так ще і результат може розчарувати: шкіра там груба, часто піддається тертю, з часом пігмент тьмяніє. Якщо це не зупиняє, обирайте зображення круглої і овальної форми. Після виконання малюнка на гомілці або щиколотки з'являється набряк, який ускладнює пересування. У період загоєння утримайтеся від довгих прогулянок, пробіжок, тренувань. Також не слід надмірно перетягувати ногу бинтами і плівкою. На цих ділянках часто роблять портрети, а також татуювання в стилях чикано і муерте.

 

Тушъ

Стегна

Область стегна - прекрасне «полотно» під об'ємні зображення. Однак якщо зовнішня і бокова сторона - безпечні місця для тату, то внутрішня - дуже і дуже чутлива ділянка. Якщо татуювання буде невелике, за нього можна не переживати, а ось масштабний малюнок з часом ризикує деформуватися через стрибки ваги. Чи готові випідтримувати відмінну форму? Тоді розгляньте ескізи татуювань в стилі олдскул, традішнл, реалізм чи неотрадішнл.

Black Mold
 
 

Евгений Швец

Спина

На спині можна розгорнути цілий сюжет з ретельною промальовкою деталей або обмежитися кількома невеликими малюнками, тату з написами. Хороші новини: подібне татуювання збережеться в первісному вигляді на довгі роки. Погані новини: нанесення «полотна» на всю спину займає не менш 5 сеансів, деякі ділянки спини (лопатки, нижні ребра) мають надчутливість, а всі наступні зображення повинні якось з'єднуватись з тими, що були раніше. Тут можна нанести що завгодно, але найпопулярнішими вважаються ескізи: з хижаками, квітами, орнаментом, а також кібермеханіка, акварель, органіка і японський стиль.

Николай Кущенко
 
 

Ника Чухрай

Груди

Шкіра на грудях - суцільне чутливе місце, тату в цій області - не для людей зі слабкими нервами. Сюди добре підійде симетрія, біомеханіка або кіберпанк, орієнтал, органіка, квітковий орнамент.

VeAn Black Kherson
 
 

Delicate Tattoos

Шия

Область шиї дуже ніжна, проте саме тут можна зробити найвитонченіші тату. Чоловіки можуть вибрати масивні елементи, для дам доречні легкі повітряні візерунки, мінімалістичні малюнки, лінії, квіти, птахи та інше.

Smith&Taylor
 
 

Юлія Левенко

Кисті

Татуювання на кисті і пальцях вимагає великої майстерності і досвіду від майстра, хоча на перший погляд воно може здатися занадто простим. На цій ділянці немає ні м'язів, ні жирових прошарків, а нервових закінчень і кісток - більш ніж достатньо. Наносити чорнило потрібно акуратно і швидко, в іншому випадку у клієнта може трапитися больовий шок раніше, ніж робота буде завершена. Через те, що руки найбільше піддаються зовнішнім впливам, навіть найкраще татуювання з часом стирається і вимагає корекції. Перевірені стилі для кистей і пальців: олдскул, літери блекворк, геометрія.

Див. також 100+ татуювань з трояндами від майстрів України.

Слід
 
 

Сергей Карпенко

Руки

З руками і без статистики все зрозуміло: це чи не найпопулярніше місце для тату і у дівчат, і у хлопців. Розумно для першого разу обрати саме це розташування: тут є багато ділянок помірної чутливості, а сам малюнок легко можна приховати при необхідності. Згодом часто забивають «рукав» або «полурукав», обов'язково сплітаючи окремі елементи в єдине ціле. Найпопулярніші стилі: біомеханіка, японський, ньюскул, полінезія, реалізм, неотрадішнл, чикано.

Cartel Tatoo
 
 

Дмитрий Трасковец

Кращі місця для великих тату

Масштабні малюнки, що запам'ятовуються з першого погляду - для найсміливіших. Їх можна гордо демонструвати оточуючим або приховати під одягом. Ще раз згадаємо найбільш вдалі місця для тату середніх і великих розмірів:

  1. спина;
  2. плечі;
  3. лопатки;
  4. живіт;
  5. стегна.

Кращі місця для маленьких тату

Нанесення невеликих татуювань не займає багато часу, а тому для зображень можна вибрати майже будь-яку ділянку шкіри. Непомітні місця для тату є на:

  1. зап'ястях (написи, акварельний або векторна техніка);
  2. шиї, за вухом (для маленьких тату з елементами, ініціалами, цифрами, символами);
  3. щиколотках;
  4. пальцях (не самі безболісні місця для тату, але дуже популярні);
  5. ключицях (написи, рослинні мотиви, візерунки).
TST
 
 
Татьяна Татаренко

Невдалі місця для тату

Є хороші, допустимі і погані місця для тату. Набивати татуювання не варто на:

  • долонях, ліктях, ступнях - це одні з найболючіших місць для тату, а малюнок швидко стирається;
  • обличчі та голові;
  • інтимних місцях (особливо дівчатам) - не обговорюється;
  • слизовій оболонці порожнини рота;
  • ребрах, суглобах, кісточках пальців;
  • ділянці нижче талії у дівчат;
  • місцях з родимками і травмами (перекривати шрами можна, але попередньо треба проконсультуватися з лікарем).

Оцініть статтю:
(Голосів: 6. Рейтинг: 3,8 з 5)
55858

Популярні питання

Якщо ви бажаєте, щоб тату було видно, виберіть місце на руці, шиї, зап'ясті або нозі. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш прихованим місцям, підійде спина, груди або стегно.
Вибирайте місце не дуже болюче і яке можна сховати під одягом, якщо вам потрібно приховати татуювання за певних обставин. Хорошим вибором може бути зап'ястя, бік, на плече або гомілка.
Маленькі татуювання можна зробити практично на будь-якому місці, залежно від вашого смаку. Деякі з найпопулярніших місць для маленьких татуювань включають зап'ястя, плече, пальці, нігті, вухо або задню частину шиї.
Місця, де шкіра тонка, має менше нервових закінчень та м'язових пластин, можуть бути менш болючими. Такими місцями можуть бути верхня частина спини, плече, задня частина стегна або гомілка.
Гарні місця для тату у дівчат можуть бути різними залежно від уподобань та стилю татуювання. Деякі з популярних місць для татуювань дівчат включають зап'ястя, шию, груди, стегно, ногу або спину.

Последние публикации

0 коментарів