Знайди свого майстра краси

Професія косметолог

Дата оновлення: 25-01-2024

Косметолог - затребувана професія, особливо в великих містах. Якщо отримати гарну освіту, навчитися необхідним навичкам і знати теорію, можна заробляти непогані гроші.

Хто такий косметолог?

Косметолог - фахівець, який усуває естетичні недоліки шкіри обличчя і тіла. Це затребувані майстри краси, які працюють в медичних клініках і салонах краси, приймають в приватних кабінетах.

Професія косметолог має кілька напрямків. Є фахівці, які надають тільки нескладні процедури (чистку, масаж обличчя) і косметологи-лікарі, які проведуть повноцінне втручання, знайдуть причину виниклих проблем і призначать лікування.

Залежно від освіти і послуг, що надаються, є такі спеціалізації косметологів:

  • Естетист. Спеціаліст виконує прості косметологічні процедури - масаж, пілінг, обгортання, депіляція. Подібні маніпуляції спрямовані на усунення зовнішніх дефектів і поліпшення зовнішності. Естетист використовують тільки безпечні методики, які не порушують цілісний покрив шкіри.
Работа косметолога-эстетиста
  • Дерматолог-косметолог. Найбільш популярний напрямок. До такого фахівця можна звернутися при появі дерматологічних захворювань - мікозу, демодекозу, акне, а також для підбору доглядової косметики в залежності від типу шкіри. Косметолог-дерматолог також займається усуненням естетичних недоліків - рубців, родимок, папілом. Може виконувати маніпуляції, які порушують шкірний покрив, наприклад, кислотний пілінг, лазерне шліфування.
Косметолог-дерматолог
  • Провізор-косметолог. Спеціаліст, який пройшов курс по використанню косметологічного обладнання, знає технологію виробництва косметичних засобів. Надає послуги апаратної косметології. Проводить процедури з використання косметичних і фармакологічних препаратів.
  • Косметолог-ін'екціоніст. Це фахівець з медичною освітою, який проводить ін'єкції краси, апаратні антивікові процедури, робить кислотні пілінги.
Косметолог-инъекционист
  • Пластичний хірург. Вища ступінь в спеціалізації косметолога. Виконує складні маніпуляції і хірургічні втручання. Робить пластичні операції, підтяжку шкіри, контурну пластику і т. д.
Пластический хирург

Де можна вивчитися на косметолога?

Зараз існує багато навчальних закладів, ВНЗ, коледжів, в яких можна отримати спеціальність «косметолог». Вивчитися можна також і на курсах. Перед навчанням потрібно визначитися з напрямком. Такі спеціалізації, як косметолог-дерматолог і пластичний хірург вимагають повноцінної вищої медичної освіти.

Спеціальність «косметолог-естетист» можна отримати на курсах, а також в спеціальних школах краси. Напрямок є і в коледжах - «стилістика і візаж», «естетичні послуги», «прикладна естетика». Після закінчення навчання в коледжі або після курсів, обов'язково потрібно пройти практику на живих моделях.

Лікарі-косметологи спочатку здобувають освіту в медичних ВУЗах. Напрямки - «лікувальна справа», «пластична хірургія», «дерматовенерологія».

Відразу варто сказати, що спеціальність пластичного хірурга і лікаря-косметолога вважається дуже престижною, тому конкурс на такі спеціальності великий. Можна спочатку спробувати вступити до коледжу або закінчити курси, отримати спеціальність естетист, а потім продовжувати навчання.

Можна підшукати престижні курси і професійних викладачів, пройти навчальну практику. На сторінці ви зможете знайти цікаві пропозиції з навчання та пройти курси у практикуючих фахівців. Тривалість навчання залежить від початкової освіти і обраної спеціалізації.

Де може працювати косметолог?

Косметолог з медичною освітою може влаштуватися в клініку, медичний центр або відкрити власний кабінет. Естетист також працюють в салон краси, spa-салонах.

При влаштуванні на роботу зазвичай висуваються такі вимоги:

  • акуратність;
  • охайність;
  • хороша дрібна моторика;
  • досвід проведення косметологічних процедур;
  • медична освіта за відповідним напрямом.

Скільки заробляють косметологи?

Косметологічні послуги - недешеве задоволення. Тому косметологи можуть заробляти непогані гроші. Дохід збільшується при наявності медичної освіти.

Заробітна плата початківця фахівця може бути близько 15-20 тисяч гривень. У фахівця з досвідом роботи з/п може становити близько 30 -50 тисяч. Якщо відкрити власний салон краси, можна заробляти від 70 000 і вище. Загалом, середня зарплата косметолога, саме естетиста, становить 30 тисяч гривень, за умови мінімального досвіду роботи.

Як вибрати фахівця?

При виборі косметолога звертайте увагу на освіту, досвід роботи, відгуки, фото робіт. Дуже важлива і репутація закладу, в якому працює фахівець. Вартість послуг повинна бути реальною. Низька ціна може говорити про таку ж якість.

На сторінці косметологів ви можете вибрати майстра потрібної спеціалізації, подивитися рейтинг, фото робіт до і після. Записатися на прийом і консультацію можна також онлайн - день і час погоджуйте з фахівцем.

Щоб отримати бажаний ефект - звертайтеся тільки до професійних косметологів з хорошими відгуками. Якщо це ін'єкційні процедури - обов'язково дивіться фотографії робіт - результат повинен вам подобатися.

Не варто довіряти неперевіреним особам, без портфоліо і рекомендацій. З обережністю ставтеся до людей, які надають послуги на дому. Для цього у косметолога повинні бути відповідні сертифікати і дозвіл на роботу. Довіряйте тільки кращим, перевіреним професіоналам, вибирайте кандидатуру на сайті і ви точно залишитеся задоволені результатом і не зіткнетеся з шахрайством.


Оцініть статтю:
(Голосів: 3. Рейтинг: 2,7 з 5)
24600

Последние публикации

0 коментарів